Logo's Hacron

Donderdag 14 april ontving Hacron namens de IKB de leden voor de voorjaarsledenbijeenkomst. Rinus Smet opende bij afwezigheid van voorzitter Jan Bouwman het officiële gedeelte en heette iedereen van harte welkom, met daarbij een speciale dank naar gastheer Hacron. Wim Simons van Timmerije werd als nieuw bestuurslid gekozen en Rinus Smet werd herverkozen. Verder werd de jaarplanning doorgenomen en de financiën toegelicht. Met betrekking tot dit laatste waren er geen bijzonderheden en er was vooraf schriftelijk decharge verleend aan het bestuur.

Vervolgens was het de beurt aan de gastheer om zichzelf te presenteren bij monde van Mariël Peters en Wietse Wes. Allereerst werd een kort filmpje getoond van de uitreiking van de ‘Achterhoek Innovatie Award 2016’ die het bedrijf eind vorig jaar in ontvangst mocht nemen. Wes presenteerde daarna de activiteiten van Hacron en lichtte zijn eigen positie toe. Samen met Gerwin Ordelman vormt hij de nieuwe directie van Hacron dat 100% dochter van Vebego is. Hacron, met in totaal zo’n 250 werknemers, richt zich zowel op de schoonmaakmarkt, als op de markt van groenonderhoud. De passie van het bedrijf volgens Wes ligt in het feit dat Hacron de Achterhoek een stukje mooier, schoner en vooral ook sociaal mooier maakt. Met name dit laatste is waar het zich zeer in onderscheidt. Hacron heeft een groot aandeel medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst, met een mooi woord als social return aangeduid.

Op uitnodiging van Rinus Smet lichtte Mariël daarna het succes van de enquête toe die Hacron vorig jaar had uitgezet. Het betrof hier de vraag naar ideeën om de dalperiode in de winter op te vullen. De uitkomst van de enquête was een groot succes, met zelfs structurele oplossingen. Besloten is inmiddels dat er een vervolg komt.
Tenslotte volgde de rondleiding, waarbij duidelijk werd dat Hacron zeer innovatief en evoluerend bezig is en al lang niet meer streekgebonden werkt. Niets voor niets hebben ze de ‘Achterhoek Innovatie Award 2016’ gekregen. Na afloop van de rondleiding was er gelegenheid tot netwerken onder genot van een hapje en drankje.

De eerstvolgende bijeenkomst is 21 april, een themabijeenkomst over duurzaam ondernemen.

©2015 | Ontwerp en realisatie door Beelddadig
Volg ons: