Conny Bieze IKB

Conny Bieze, gedeputeerde economische zaken van Gelderland, informeert leden Industriële Kring Berkelland.

BORCULO – Ruim 50 ondernemers uit Berkelland bezochten dinsdag 10 maart een speciale editie van de ledenbijeenkomst van de Industriële Kring Berkelland (IKB) die bij Holland Pharma plaats vond.

“Ieder jaar organiseren wij vijf keer een bijeenkomst voor onze leden”, vertelt Rinus Smet, voorzitter van de IKB. “Dit doen we omdat onze leden op deze wijze een kijkje achter de schermen kunnen nemen bij collega-industriebedrijven, de mogelijkheid hebben om te netwerken, maar misschien nog veel belangrijker is dat we onze leden tijdens de bijeenkomsten informeren over interessante projecten en economisch belangrijke thema’s.”

Omdat industriële bedrijven, voornamelijk gevestigd op bedrijventerreinen, tegenwoordig veel te maken hebben met innovatief en duurzaam ondernemen besloot Smet aan te kloppen bij gedeputeerde economie van de provincie Gelderland, Conny Bieze. Met succes, want afgelopen dinsdag vertelde zij uitgebreid over dit thema tijdens de ledenbijeenkomst.

Ondernemersgerichte aanpak

Bieze sprak over de provincie Gelderland die, samen met de gemeenten en de industriële kringen, wil investeren in bestaande bedrijvenparken. Met de Bedrijventerreinenagenda 2020 wil de provincie gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen om de kwaliteit van bestaande locaties te waarborgen. Belangrijk voor de werkgelegenheid (75% op de bedrijventerreinen), maar ook voor de waardeontwikkeling van gebouwen en het vestigingsklimaat.

Een interessant onderwerp dat leeft onder de Berkellandse ondernemers, zo bleek. Na afloop van de lezing werden er veel vragen gesteld, die Bieze uitvoerig beantwoordde.

Pilot zelfvoorzienend, innovatief en duurzaam bedrijvenpark

Het IKB is in samenwerking met de provincie (PPM oost) en de gemeente Berkelland een pilot gestart naar de haalbaarheid van een zelfvoorzienend, innovatief en duurzaam bedrijvenpark. Doel van het onderzoek is dat de bevindingen een bijdrage kunnen leveren aan de overige bedrijventerreinen in Gelderland.

“Kortom: werken aan de toekomst is van belang voor alle partijen. Nu investeren voor het rendement van morgen”, aldus Smet.

©2015 | Ontwerp en realisatie door Beelddadig
Volg ons: