1dagniet

In 2013 en 2014 organiseerden drie politiemedewerkers vanuit hun rol als burger het burgerinitiatief 1DagNiet, een landelijke actiedag tegen woninginbraken. Op 13-11-’15 gaat 1DagNiet op herhaling. Opnieuw streven de initiatiefnemers Jelly Knoll, Patrick Fluyt en Tim Roskam met wijkbewoners, wijkagenten, bedrijven, overheden en instellingen naar een inbraakloze dag.

Daarbij staan twee pijlers centraal: 1DagNiet wil bewustwording over het thema woninginbraken onder inwoners van Nederland vergroten en daarnaast bijdragen aan sociale verbindingen in de wijken.

Concreet motiveert 1DagNiet inwoners van Nederland om na te denken over positieve initiatieven die zij in of rond hun eigen huis, straat of wijk kunnen organiseren die de kans op inbraak sterk doen verminderen. Hiervoor is het noodzakelijk dat er landelijk veel aandacht voor de actiedag is: om burgers te informeren over het initiatief en hen te stimuleren om mee te doen.

Als achterhoek oost willen we graag een estafette organiseren.
We gaan benaderen:
– Sensire
– Veneberg
– Dierenambulance
– Politie duitsland
– Enz.

Graag zouden we ook zien dat ondernemers iets ludieks doen om zo het gesprek op gang te brengen. Een poster bij de kapper (zodat er over gepraat wordt) of een broodje niet inbreken of een patatje snert (patat 1 dag niet inbreken)
We staan overal voor open. We willen graag een lijst maken met deelnemers aan de estafette.

U kunt zich aanmelden via a.holl@gemeenteberkelland.nl
Voor vragen kan u bellen via 0545 250396

©2015 | Ontwerp en realisatie door Beelddadig
Volg ons: