Stooff Interior Projects

Iedere reiziger die straks langs de paspoortcontrole Nederland in- of uitgaat, komt langs een stukje Eibergen. Het Eibergse bedrijf Stooff Interior Projects gaat namelijk alle nieuwe paspoortcontrolebalies aan de Nederlandse grenzen leveren. De opdracht omvat in totaal zeventig balie-units, waarvan de meeste op Schiphol komen te staan. De overige worden geplaatst op andere internationale lucht- en zeehavens in Nederland en Bonaire.

Directeur-eigenaar Peter Stoverink van Stooff is erg blij met de opdracht van ruim 1,5 miljoen euro. “Na anderhalf jaar voorbereiden kwam ons ontwerp als beste en meest creatieve uit de bus.”

Aanleiding voor de Koninklijke Marechaussee om de hokjes te vernieuwen is onder andere dat in heel Europa vingerscans moeten worden genomen van reizigers. Dat vereist nieuwe apparatuur. Verder zijn er volgens Stoverink ook allerlei verborgen snufjes in verwerkt voor de controle en wordt speciaal veiligheidsglas gebruikt. Stooff gaat verschillende typen units leveren, voor een, twee of vier beambten. Daarnaast omvat de order nog enkele ‘specials’ zoals VIP-ingangen.

©2015 | Ontwerp en realisatie door Beelddadig
Volg ons: