Schermafbeelding 2016-01-29 om 14.27.23

Neede, 25 januari 2016

Geachte heer/mevrouw,

Het project “Koekel(o)eren, kijk je wijzer”, waarbij leerlingen van de leerjaren 1 en 2 van het Voortgezet Middelbaar BeroepsOnderwijs (VMBO) een middagdeel in de praktijk gaan kijken, loopt al een aantal jaren met succes.

De doelstelling van dit unieke project is de leerlingen een betere studiekeuze te kunnen laten maken, door hen al in een vroeg stadium kennis te laten maken met de verschillende beroepen binnen een bedrijf (denk aan bijv. telefoniste, secretaresse, inkoper, administratief medewerker, tekenaar, constructeur, directeur etc.). Voor de leerlingen is dit vaak de eerste keer dat zij met voor hen onbekende volwassenen contact moeten leggen en afspraken moeten maken.

In tegenstelling tot andere loopbaan-oriënterende activiteiten, levert Koekel(o)eren geen stagiaires, maar leerlingen die komen kijken wat er in het bedrijfsleven aan beroepen te halen is.
In november 2015 hebben de deelnemende bedrijven het mogelijk gemaakt dat bijna 500 tweedejaars leerlingen konden Koekel(o)eren. Deze middagen leiden tot enthousiaste leerlingen, interessante presentaties en prachtige werkstukken. De ervaringen die de leerlingen opdoen zijn zeer waardevol voor hun loopbaankeuze.

Op 7 april a.s. is de tweede Koekel(o)eren-middag van dit schooljaar gepland. Leerlingen uit leerjaar 1 nemen dan een kijkje op de bedrijven. Mogen wij deze dag ook op uw medewerking rekenen?
Aanmelden voor dit unieke project kan tot uiterlijk vrijdag 19 februari a.s. via DEZE LINK.
Onze leerlingen kijken uit naar uw aanmelding!

Met vriendelijke groet,

Namens de werkgroep Koekel(o)eren, Ton te Koppele en Wilko Poortman


©2015 | Ontwerp en realisatie door Beelddadig
Volg ons: