Berkelland Energie

Zon Delen in Berkelland:
 En aantrekkelijke investering
 Een groene, duurzame daad

BerkellandEnergie, AGEM en de gemeente Berkelland zijn in volle voorbereiding op het zonnepanelen project op het dak van gemeentehuis en gemeentewerf in Borculo. Dit staat ook open voor ondernemers, bedrijven (eenmanszaak, v.o.f., B.V. etc.) en andere rechtspersonen.

Hoe werkt het?

U investeert in zonnepanelen via aankoop van certificaten. Een certificaat kost € 250,= en vertegenwoordigt de waarde van 1 zonnepaneel. De prijs kan zo laag worden gehouden omdat we 25% investeringssubsidie van de provincie Gelderland hebben toegekend én door de maatschappelijke bijdrage van AGEM als partner in dit project. Bij deelname wordt u tevens lid van de coöperatie Zon Delen in Berkelland. Uw inkomsten bestaan in hoofdzaak uit 2 elementen: uw aandeel van de verkoop van de opgewekte stroom aan AGEM (de Achterhoekse Groen Energie Maatschappij) én een verlaagd tarief op uw energiebelasting (9 cent incl. BTW/7,5 cent excl. BTW per kWh) die u over de stroomprijs betaalt. De tariefsverlaging is gegarandeerd in landelijke wetgeving gedurende 15 jaar vanaf de start van het project. De certificaten zijn verhandelbaar. Dus als u stopt als ondernemer kunnen ze doorverkocht worden aan uw opvolger, binnen de coöperatie zelf of aan anderen.

Waarom meedoen?

Behalve dat het meedoen financieel aantrekkelijk kan zijn, biedt het een kans aan vooral die ondernemers die zelf geen zonne-energie kunnen of willen opwekken. Bijvoorbeeld omdat het dak niet geschikt is, u geen dak heeft of u het pand huurt en het lastig is om zelf te leggen. Een ander belangrijk argument is dat u via dit project meedoet aan de verduurzaming van Berkelland én uw eigen onderneming. Het levert u een groen imago op.

Wie kunnen meedoen?

De regeling verlaagd tarief is voor particulieren én ondernemers/ondernemingen met een kleinverbruik aansluiting (tot 3x 80 ampère). De belastingverlaging geldt alleen over de eerste 10.000kWH/per jaar. Elk paneel levert naar verwachting gemiddeld 225 á 230 kWh per jaar op. Wij adviseren om niet meer dan 40 certificaten te kopen.

Meer informatie?

Hebt u belangstelling en wilt u meer informatie? Op 16 en 18 juni a.s. organiseren we 2 inloopavonden in resp. het Kulturhus in Ruurlo en het gemeentehuis in Borculo. Beide avonden zijn van 19.00 – 21.00.

Meer lezen over het project? Via www.berkellandenergie.nl/zon-delen. Hier vindt u o.a. concept-statuten en een informatie brochure. Ook kunt u een gesprek aanvragen via: info@berkellandenergie.nl of via 054 274298 (Paul Knuvers)

©2015 | Ontwerp en realisatie door Beelddadig
Volg ons: